Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС у проєктне положення перенесено верхню хрестовину гідроагрегату

На Дністровській ГАЕС у проєктне положення перенесено верхню хрестовину гідроагрегату

20-11-2020
На Дністровській ГАЕС тривають будівельно-монтажні роботи. Днями у проєктне положення для подальшого монтажу у шахту гідроагрегату № 4 перенесено та опущено верхню хрестовину гідроагрегату.

Вага конструкції – понад 93 тонни, діаметр – понад 16 метрів, а висота перевищує 2 метри.

Це останній найбільший вузол генератора, який включає в себе маслованну та бабітові сегменти генераторного підшипника. Функція хрестовини – тримати генераторний підшипник в проєктних зазорах та при роботі агрегату фіксувати його рухому частину чітко у проєктному положенні.

Монтаж здійснювався фахівцями ПАТ «Дніпро СГЕМ» та ТОВ «Вишгород СГЕМ» за допомогою козлового крану вантажопідйомністю 125 тонн.

Нагадаємо, що у шахту гідроагрегату № 4 змонтовано підгальмівні балки нижньої хрестовини. Вони слугуватимуть опорою для гальм гідроагрегату, а також основою перекриття для обслуговування підп’ятника та його маслоохолоджувачів.

Варто зазначити, що монтажні роботи тривають у рамках будівництва другої черги Дністровської ГАЕС. На 22 грудня на станції заплановано здійснити прокрутку гідроагрегату №4.  Генеральний підрядник будівництва – Консорціум «НВО „Укргідроенергобуд».

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінішній прямій 

Гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС: на шляху до найбільшої ГАЕС Європи 

Штаб з будівництва Дністровської ГАЕС: на часі - прискорення розробки проєкту ІІІ черги будівництва станції

Фотогалерея

Поділитися: