Все буде Україна!

На Київській ГАЕС в промислову експлуатацію введено гідроагрегат №6

На Київській ГАЕС в промислову експлуатацію введено гідроагрегат №6

04-11-2020
На Київській гідроакумулюючій станції завершився процес дослідної експлуатації гідроагрегату №6, після чого обладнання введено в промислову експлуатацію.

Під час планової реконструкції агрегат отримав нове гідротурбінне обладнання, включаючи робоче колесо, турбінний підшипник та направляючий апарат. Фахівці відновили сервомотори управління направляючим апаратом, а також замінили допоміжне обладнання, зокрема систему технічного водопостачання з оновленням усіх колекторів, необхідних для охолодження гідроагрегату. Також, в обсяг робіт з реконструкції генератора увійшла повна заміна обмотки статора та ротора.

Після реконструкції загальна встановлена потужність гідроагрегату зросла на 5,8 МВт і зараз складає 46,8 МВт.

Директор філії «Каскад Київских ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк наголосив на необхідності подальшої реконструкції існуючих гідроагрегатів станції, оскільки це дає змогу збільшити їх робочу  потужність, підвищити екологічні стандарти та надійність, а також продовжити термін експлуатації обладнання щонайменше на 40 років.

«Реконструкція існуючих гідроагрегатів – це дуже важливий проєкт. Наразі ми ввели в промислову експлуатацію гідроагрегат №6. За період роботи гідроагрегату №6 в дослідному режимі було підтверджено збільшення його потужності та ККД. Окрім того, екологічними та соціальними результатами реконструкції гідроагрегату є зменшення техногенного навантаження на довкілля. Реконструйований гідроагрегат унеможливить потрапляння олив до вод Дніпра. Тим самим ми досягаємо поставлених цілей», -  зазначив він.

Нагадаємо, у травні 2020 року гідроагрегат №6 Київської ГАЕС було введено в дослідну експлуатацію. З того часу та до середини жовтня відбувався процес  визначення відповідності обладнання та системи технічній специфікації.  Фахівці перевіряли функції системи та підтвердили її здатність працювати у промислових умовах.

Як повідомлялося раніше, роботи з реабілітації обладнання на Київській ГАЕС виконуються в рамках контракту на реконструкцію гідроагрегатів № 2, 4, 6 за кошти Європейського Інвестиційного Банку та  Європейського банку реконструкції та розвитку.

Пресслужба філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»

Читайте також: 

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС – осередок розвитку міста Вишгород 

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС: в пріоритеті реконструкція та турбота про співробітників 

На Київській ГАЕС після реконструкції ввели в експлуатацію гідроагрегат №2

 

Поділитися: