Все буде Україна!

Профілактика захворювань: в Укргідроенерго проведено вакцинацію від грипу

Профілактика захворювань: в Укргідроенерго проведено вакцинацію від грипу

18-11-2020
Співробітникам апарату управління та філій Укргідроенерго в рамках програми добровільного медичного страхування здійснено щеплення від грипу. Вакцинація проводилась прямо на територіях станцій з дотриманням всіх протиепідемічних вимог.

Цьогоріч в умовах пандемії коронавірусної хвороби, яку переживає весь світ, вакцинація від грипу є особливо актуальною. Адже при одночасному заражені гострою респіраторною інфекцією COVID-19 та грипом ситуація може значно ускладнитися. Тож, понад 800 співробітників Товариства виявили бажання зробити щеплення.

«Я вакцинуюся від грипу щороку і помітила, що дійсно - щеплення працює. Наприклад, минулого року моя родина захворіла на грип, мій організм витримав і я єдина не інфікувалася», - ділиться своїм досвідом інженер виробничо технічного відділу Каховської ГЕС Юлія Дяченко.

«На мою думку, щеплення – найдієвіший засіб для профілактики грипу. Особисто я в цьому вже переконалась минулого року. Окрім того, наразі в Україні ситуація непроста, тому піклуюся як про своє здоров’я, так і про здоров’я оточуючих. Загалом хочу зауважити, що цьогоріч на станції попит на щеплення величезний, навіть попри страхи на тлі COVID-19», - зазначила голова профспілкового комітету Дністровської ГАЕС Людмила Маниляк.

Водночас була велика кількість співробітників, які робили щеплення від грипу вперше.

«Робота водія – відповідальна і мобільна, вимагає бути в строю, а тим паче - не хворіти. Я вперше роблю сезонне щеплення, оскільки розумію, що вакцинація цього року під час збільшення кількості випадків зараження коронавірусною інфекцією в Україні особливо необхідна. Дякую Укргідроенерго за таку можливість і турботу про співробітників», - висловив свої думки водій Каховської ГЕС Роман Кравченко.

«Минулого року таке щеплення не робила. Але цьогоріч, зважаючи на непрості обставини в умовах пандемії, свідомо вирішила скористатися такою нагодою подбати про власне здоров’я, не залишаючи робоче місце», - розповіла прибиральниця гідроцеху Дністровської ГАЕС Ольга Госик.

Всім співробітникам попередньо проведено роз’яснювальну роботу про переваги і необхідність вакцинації. Щеплення проти грипу зменшує ймовірність тяжкого перебігу захворювання та ускладнень на ‎‎60%, ймовірність ‎смерті від вірусу - 80%, а частота госпіталізацій зменшується приблизно на 50%.

«Дбаю про себе та оточуючих, тому вакцинуюся кожен рік. Я вважаю, що це найкращий засіб для профілактики грипу», - зазначив інженер ЦКТРЗЗ Середньодніпровської ГЕС Дмитро Лещенко.

Щеплення проти грипу було проведено сертифікованою вакциною, яка забезпечує активну імунізацію проти чотирьох штамів вірусу грипу (двох підтипів А та двох типів В), що в ній містяться.

«Цього року третина співробітників Каховської ГЕС виявили бажання пройти вакцинацію. Серед них люди різних професій і віку. Особисто я вважаю, щеплення від грипу треба робити обов’язково. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а лише зміцнює його і змушує працювати більш активно та продуктивно», - підкреслила фельдшер Каховської ГЕС Ліщук Тетяна.

Нагадаємо, що програма добровільного медичного страхування розпочала свою дію у 2018 році задля покращення рівня соціального та медичного захисту. Пакет включає всі види медичної допомоги на території України та надає можливість застрахувати рідних.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Запобігання коронавірусу: в пріоритеті максимальна безпека співробітників

Ігор Сирота: Люди — це наш пріоритет

Олександр Круш: Нuman-centered - основа філософії бізнесу Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: