Все буде Україна!

Укргідроенерго - серед лідерів рейтингу прозорості українських компаній

Укргідроенерго - серед лідерів рейтингу прозорості українських компаній

07-12-2021
Найбільша гідрогенеруюча компанія країни – Укргідроенерго – посіла чільне місце у ТОП-10 Індексу ESG прозорості компаній України 2020, який показує рівень інформаційної відкритості найбільших національних підприємств.

Оцінку українських компаній за показниками прозорості в системі корпоративного управління та корпоративної соціальної відповідальності провели Професійна асоціація корпоративного управління та Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва.

Цьогоріч експерти проаналізували публічну інформацію за минулий рік 56 українських компаній - найбільших платників податків, а також тих, які добровільно приєдналися до оцінювання. Зокрема, оцінювались корпоративні сайти компаній, фінансові і річні звіти, елементи корпоративного управління і соціальної відповідальності. Пильна увага  - дотриманню прав людини, трудовим відносинам, питанням захисту довкілля, відносин зі споживачами, чесних операційних практик, а також роботі із громадами.

Укргідроенерго за всіма пунктами набрало високий бал, що, в свою чергу, дозволило компанії зайняти лідерські позиції в рейтингу.

«Рівень прозорості українських компаній потроху зростає. Так, середній рівень розкриття інформації компаній України за показниками ESG становить у соціальних аспектах 26,4%, в екологічних – 36,6%, в корпоративному управлінні – 27,7%», – зазначила під час презентації рейтингу голова правління Центр «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

Інформаційна прозорість та публічність – основні принципи, на яких базується комунікаційна політика Укргідроенерго. Як компанія-лідер, Товариство відкрите до конструктивного діалогу з громадськістю, органами влади, партнерами, інвесторами та іншими стейкхолдерами.

Компанія приділяє значну увагу інформаційній відкритості та прозорості своєї діяльності, постійно вдосконалюючи корпоративний сайт, публікуючи актуальні новини, фінансові та нефінансові звіти, а також відкрито інформуючи про свої перспективні проєкти.

Комунікація – невід’ємна частина управлінського процесу та інструмент формування довіри до дій компанії. Тому для Товариства надзвичайно важливою є побудова зворотнього зв’язку з громадськістю, який допомагає мінімізувати ризики потенційних конфліктів та спрямовувати ресурси на вирішення актуальних проблем суспільства. 

Нагадаємо,  Укргідроенерго посіла чільне місце у рейтингу компаній, дружніх до родин, проведеного Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Укргідроенерго – у ТОП-200 найбільших національних компаній минулого року 

Каховська ГЕС – серед переможців рейтингу «Дніпровська перлина» 

Серед ТОП-20 HR року – директор департаменту з управління персоналом Укргідроенерго

 

Поділитися: