Все буде Україна!

В Індії повністю введено в експлуатацію гідроелектростанцію «Каменг»

В Індії повністю введено в експлуатацію гідроелектростанцію «Каменг»

25-01-2021
Минулого тижня Північно-Східна енергетична корпорація (NEEPCO) успішно ввела в експлуатацію останній четвертий гідроагрегат на гідроелектростанції «Каменг» (Kameng).

Таким чином станцію повністю введено в експлуатацію, повідомляє Promoter of World Energy Cooperation.

ГЕС «Каменг» розташована в індійському штаті Аранучал-Прадеш та складається із 4 гідротурбін Френсіса потужністю по 150 МВт кожна. В червні минулого року було введено в експлуатацію перший гідроагрегат, а вже в липні минулого року та в січні 2021 року – другий та третій відповідно. Загальна встановлена потужність станції становить 600 МВт.

Гідроелектростанція «Каменг» є найбільшою ГЕС в північно-східному регіоні Індії. Планується, що вона щорічно вироблятиме 3353 млн кВт*год електроенергії, яка постачатиметься до штатів Уттар-Прадеш, Хар’яна та до Непалу.

Так, нова ГЕС дозволить забезпечити надійність роботи енергетичної системи країни та вирішити проблему балансування електромережі, зокрема підтримати використання переривчастих джерел сонячної та вітрової енергетик.

Нагадаємо, 22 грудня 2020 року на Дністровській ГАЕС здійснено пускові операції на гідроагрегаті № 4. Наразі на ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі та 1263 МВт у насосному. Четвертий агрегат матиме потужність 324 МВт у генераторному режимі і 421 МВт у насосному режимі. Введення в промислову експлуатацію гідроагрегату № 4 заплановано здійснити влітку цього року. Всього на станції буде встановлено 7 гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 МВт у насосному.

Спорудження Дністровської ГАЕС дозволить використовувати надлишки дешевої нічної електроенергії для закачування води в насосному режимі на високі позначки у верхню водойму і спрацювання її в турбінному режимі в години пік для вироблення дефіцитної пікової електроенергії.

Загалом гідроакумулююча станція на Дністрі дозволить зміцнити енергетичну безпеку держави, врегульовувати графік навантажень в енергосистемі, а також стати аварійним резервом електроенергії.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Promoter of World Energy Cooperation

Читайте також:

Сербія та Республіка Сербська підписали спільну заяву щодо будівництва гідроелектростанції Buk Bijela

США та Албанія побудують ГЕС Skavica потужністю 210 МВт на річці Чорний Дрин

Поділитися: